2009. február 2., hétfő

Supernatural S04E13 Afterschool Special

Supernatural S04E13 Afterschool Special kritika:

Ma másodjára jelentkezem, és itt a premier, ugyanis elkezdem az értékelést amiről az oldal is szól. Első "áldozat" az egyik kedvenc sorozatom a Supernatural (Odaát) 4.évadának 13. része. Aki nem ismerné a sorozatot annak egy rövid ismertető: A sorozat két testvérről és első illetve a második évad elején az apjukról és a családi vállalkozásról szól. Ez eddig normálisnak hangzik, de az a bizonyos családi biznisz nem más, mint a vadászat. Még ez is normális nemigaz?! , na itt jön természetfeletti (supernatural), hogy ők nem egyzserű szarvasokra vagy medvékre vadásznak, hanem DÉMONOKRA. Ott kezdődik a történet, hogy a két testvér Dean Winchester (Jensen Ackles) és Sam Winchester (Jared Padalecki) még kis gyerekek amikor valami megöli az anyjukat és leég a házuk. Az apjuk John Winchester (Jeffrey Dean Morgan) kissé megzuhanva elkezdi üldözni azt ami megölte a feleségét. Elmerül a természetfeletti világban és rájön, hogy amiről az emberek csak álmodni mernek azok a dolgok léteznek és ezentúl arra neveli fiait, hogyan védhetik meg maguk és mások életét e sötét lények fenyegetésétől. Ezután egy kisebb ugrás következik az időben mikor a testvérek felnőttek, Sam a barátnőjével éli vadászat nélküli életét Jessicával (Adrianne Palicki) amikor Dean "betör" Samhez és megkéri, hogy tartson vele, mert az apjuk többe hete nem tért vissza egy vadászatról és megkéne keresniük.Sam nehezen beleegyezik és Daennel az apjukat keresik, de a nyomok máshová vezetik őket. Sam a munka után nem akarja folytatni a vadászatot, hisz már egyszer kiszállt így hazatér Jessicához. ÁmJessica ugyanúgy hal meg Sam szeme láttára, mint az anyja és a ház is leég. Sam a bosszútól fütve újra Deannel viszi tovább a családi vállalkozást. Az apjukat szeretnék megtalálni és addig hosszú az út és sok a megölendő démon.

Supernatural S04E13 Afterschool Special: Visszakanyarodva a kritikához. Őszintén ezzel a résszel nem voltam megelégedve. Végre azt vártam,hogy a főszálat viszi tovább ez a rész, de nem. Megint egy töltelék rész.:( A kerettörténet az volt, hogy: egy gimiben az egyik lány megölte a másik lányt ezért , mertbizonyára megszállta valami. A testvérek kicsit nosztalgiázhatnak, hisz gyerekkorukban 2hetet jártak ebbe az iskolába. Az emlék képek megmutatják milyen volt Sam és Dean abban az időben. Dean vagány, nagydumás Sam visszahúzódóbb de hősies. A testvérek beépülve nyomoznak az ügyben. Dean tornatanár ( az epizód szinte egyetlen pozitívuma) , míg Sam gondnokként nyomoz. Közben még történik egy támadás és Sammyt is megtámadják. Sam emlékképei segítenek rájönni ki is kísért a gimiben.
Pozitívumok:- Dean, mint tornatanár. :) Ez a 3 perces jelenet igazán vicces. Sokat dob az értékelésemen.
- A szellem, mert ilyen még nem volt. :)

Negatívumok: -Töltelék rész. Nem halad a főszál sehova, már vagy 3 része.
- Hiányzott az Odaát hangulat.
- Unalmas rész volt.
- Jeffrey Dean Morgan-t visszalehetett volna hozni még erre az epizódra. Személy szerint nekem nagyon hiányzott hamár visszahozták az apa szerepet.

Értékelés: 5/10 Ez a rész elég gyenge volt. Sajnos ezt az értékelést írhattam volna a szünet utáni összes részre kivétel nélkül. Ez a szünet nem tett jót a sorozatnak. Reméljük mostmár viszik tovább a főszálat. :)

Itt az epizód legjobb része, mert a humorral azért még nincs baj!:) A tornatanáros rész. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése